Heb je ze al gespot? Ik vind ze gedroogd erg lekker maar vers helemaal……mmmmmm. Ik heb het over vijgen! Ze zagen er zo heerlijk uit dat ik er gewoon een smoothie omheen moest bedenken 🙂 Onderaan dit recept vertel ik je iets over de vijg, scroll gerust even naar beneden als je nieuwsgierig bent 😉
Wat heb je nodig, voor ongeveer 2 personen?
- flinke hand gemengde salade. (ik nam een kruidige mix, met rucola, eikeblad en friseesla
- 150 ml water
- 3 dadels zonder pit
- 2 verse pruimen
- 4 gedroogde abrikozen
- eetlepel gojibessen
- 2 verse vijgen
- wat blauwe bessen
- wat frambozen
- stuk of 4 muntblaadjes
- 6 eetlepels lijnzaad
- handje hazelnoten
Doe de sla en het water in de blender en meng dit, snij het fruit in stukjes (niet vergeten de pit uit de dadel te verwijderen) en voeg de munt toe. Doe nu de hazelnoten en gojibessen erbij, knijp nu halve citroen erboven uit en voeg tot slot het lijnzaad toe. Pak er vooral een lepeltje bij, die heb je nodig 🙂 en genieten maar!
Vijgen
Naast een prachtige vrucht om te zien en heerlijk om zowel vers als gedroogd te eten is het ook nog eens een multibooster voor je gezondheid.
Ze bevatten veel Omega 3 en 6 wat helpt om hart- en vaatziekten te voorkomen. Vijgen bevatten veel vitamines, te weten, A, B1, B2, B6, B11, B12, C en D en de mineralen Natrium, Kalium, Calcium, Fosfor, IJzer, Magnesium, Koper en zink. Je kunt vijgen ook goed gebruiken als vervanger van gewone suiker om mee te zoeten, prettig bijkomend voordeel is dat ze slechts weinig calorieën bevatten, slechts 270/100gram . Ze bevatten erg veel vezels waardoor ze goed zijn voor de spijsvertering en helpen tegen verstopping en maagpijn. Voldoende redenen om eens wat vaker een vijg toe te voegen aan wat je eet of drinkt.