Op strooptocht door de keuken…Yummie!

pruim-yoghurt-vijgen

De tijd van de perziken, nectarines, aardbeien etc. is echt voorbij…das altijd weer even wennen…wat koop ik nu…wat is lekker in smoothies en andere ontbijt/lunchrecepten?

Bij gebrek aan veel vers fruit moest ik het dit keer maar doen met wat ik in mijn keuken kon vinden…gelukkig heb ik goedgevulde keukenkastjes dus na wat struinen bedacht ik voor jou dit lekkere ontbijt/lunch recept.

Wat heb je nodig?

  • 4 scheppen volle standyoghurt (ik gebruikte voor dit recept biologische boeren stand yoghurt)
  • 2 verse pruimen
  • 4 gedroogde abrikozen
  • handje rozijntjes
  • 4 gedroogde vijgen in stukjes gesneden
  • 8 blauwe bessen
  • 4 eetlepels kokosrasp
  • 1 eetlepel koksvlokken ter garnering
  • 6 eetlepels lijnzaad
  • flinke handje ongezouten notenmix (amandel, walnoten,hazelnoot en cashewnoten)
  • 4 eetlepels kokos
  • 6 eetlepels gebroken lijnzaad

Doe een laagje yoghurt in een schaaltje (glas is leuk dan kun je de laagjes ook zien), hierop strooi je voorzichtig het laagje lijnzaad, dan de kokosrasp, Fruit en noten doe je daar weer bovenop en als laatste nog wat kokosvlokken ter garnering. En zie, wat een prachtige lunch of ontbijt heb je voor jezelf gemaakt! Vergeet tot slot niet om te genieten!

Geef een reactie