Zoals beloofd zal ik wat vaker recepten bloggen van salades. Ook dit is er weer eentje in de lijn van, slank, gemakkelijk, gezond én lekker! Vandaag maakte ik een frisse groene salade met o.a. appel uit eigen tuin, tomaatjes, rucola, gemengde noten en een romige yoghurt dressing met mosterd en knoflook. Dit recept is voldoende voor 4 á 6 personen, als bijgerecht.
Tip! Als je dit recept wilt omzetten naar een maaltijdsalade voeg dan wat extra noten, stukjes kip,vis,tofu of lauwe pasta toe waardoor de salade meer vult.
Wat heb je nodig;
- halve komkommer
- halve ijsbergsla
- wat rucola blaadjes
- 6 bladeren rode krulsla/friseesla
- 8 bladeren kropsla
- 4 tomaten
- 1 gele paprika
- 1 zoetzure stevige appel
- 2 hardgekookte eieren
- handje gemengde noten
Dressing;
- 3 eetlepels volle (bio) yoghurt
- theelepel mosterd (niet te sterke)
- 1 teentje knoflook
- himalayazout
- snufje dragon
- stukje limoen
- snufje peper
Neem een mooie (glazen) schaal. Snij en was de sla en laat deze goed uitlekken. Schil de appel, was de komkommer, tomaatjes en paprika en snij deze in kleine stukjes. Ik haal zelf de zaadlijsten uit de tomaatjes, de salade wordt dan niet zo nat. Leg de uitgelekte (of gecentrifugeerde) sla mooi in de schaal, leg er de stukjes appel, komkommer, paprika en tomaat bovenop. Strooi er wat fijngehakte* noten overheen en leg de plakjes gekookt ei er op.
*Dit kun je heel gemakkelijk doen met de bolle kant van een lepel.
De dressing is heel simpel te maken maar erg lekker. Roer de yoghurt en mosterd goed door elkaar. Pers er een teentje knoflook boven uit, roer er nog wat limoensap, zout en peper naar smaak doorheen en je salade met dressing is klaar om te serveren. Eet smakelijk!