Welke trajecten kun je bij mij volgen?

Bij Pure body Healthy mind natuur-en wandelcoaching kun je diverse trajecten volgen. Het is geheel aanpasbaar aan jouw vragen en wensen. Uiteraard bied ik ook een aantal standaardmogelijkheden aan.

De trajecten die ik aanbied zijn;

In Nederland

Gratis Proeverij

Wandeling met maximaal 5 personen in het mooie bos en hei gebied van Bakkeveen. Deze gratis “proeverij” is een ongeveer 1 uur durende wandeling waarin ik je een aantal aspecten van het natuurcoachen laat beleven.

Voor data en aanmeldmogelijkheid verwijs ik je graag naar de agenda .

Puur Natuur  

Dit is een eenmalige sessie van ongeveer 2,5 uur. Tijdens deze sessie kun je ontdekken wat het wandelen, in een prachtig natuurgebied, voor jou kan doen. Ik neem je mee en tijdens de wandeling ontstaat er een mooie dynamiek in jezelf. Binnen deze dynamiek geef jij zelf aan of je wilt praten of juist niet.

We starten met een kopje thee of koffie en iets lekkers, daarna gaan we “open minded” op pad en volgen de energie van de natuur. Na afloop sluiten we af met een heerlijke lunch.

Deze sessie is ook een prima uitgangspunt als je eerst eens wilt ontdekken of een wandelcoachingstraject bij jou past.

Basis traject

Dit traject bestaat uit;

 • een kennismaking/intake gesprek,
 • 2 maal een wandeling van 2 uur
 • en een evaluatiemoment.

Tijdens de intake maken we kennis met elkaar en kun je je hulpvraag toelichten.

Gedurende de eerste sessie gaan we dieper in op je hulpvraag en komen we tot de kern. Je zult na deze sessie een helder inzicht hebben in wat je hulpvraag is en wat het met je doet.

Tijdens de tweede sessie kijken we terug op de eerste sessie en bepalen samen hoe we aan jouw hulpvraag kunnen werken. Door middel van oefeningen en eventueel hulpmiddelen uit de natuur kunnen we gaan bepalen wat je nog mee wilt nemen op je levenspad en wat je wilt achterlaten en waarom. Ik help je te ontdekken wat er voor jou nodig is om je weer in balans te voelen met jezelf, waar jouw krachten en kwaliteiten liggen die jou kunnen helpen en behoeden om weer terug te vallen in de eerdere situatie.

Na ongeveer een maand (of eerder als je dat fijn vindt) hebben we nog een korte evaluatiesessie waarin we terugkijken op de coaching en waar je nu staat en ik deel wat tips en oefeningen met je zodat je goed bewapend bent tegen een eventuele terugval.

Persoonlijk traject

Dit traject is, zoals de titel al zegt een traject dat geheel wordt opgebouwd naar jouw wens en behoefte.

We starten met een intake waarin jij aangeeft wat je hulpvraag is en wat je wensen zijn ten aanzien van de coaching.

Het aantal te volgen wandelsessies is in elk geval twee. Het is niet gebonden aan maximum aantal sessies. Tijdens de wandelsessies is het aan jou om aan te geven waar op dat moment jouw behoefte ligt. Of we al dan niet in gesprek gaan, oefenen, mediteren, stilte oefeningen, werken met een totem etc. Alles ligt open en is mogelijk.

Als het traject voor jou tot een einde mag komen dan bepalen we samen of er nog een evaluatiesessie nodig is.

Portugal (Algarve)

Walk to be Healthy week

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen;

 • Een telefonische of on-line kennismaking/intake vooraf, ca. 0,5 uur
 • 1e wandeling: Verkennen van je coachvraag, ca. 2,5 uur
 • 2e wandeling: Uitdiepen van je coachvraag en achtergronden, ca. 2,5
 • 3e wandeling: Een plaats geven aan je inzichten en vooruitkijken; hoe kun je dit meenemen in je dagelijks leven? ca. 2,5 uur
 • Na afloop kun je gebruik maken van een follow-up sessie van ca. 0,5 uur (telefonisch of on-line, 1 tot 3 maanden na het traject)

meer-baragem-2

 

Tijdens deze week neem ik je drie keer mee op pad. Ik neem je tijdens de wandelingen mee de heuvels in, naar de kust of naar een mooi meer..we zien alle pracht en ongereptheid van de Algarve.

 

Optioneel kun je je tijdens je verblijf ook culinair laten verwennen!

Gedurende de rest van de week ben je vrij je eigen tijd in te delen. Je kunt de omgeving verkennen, lekker relaxen in de tuin of een baantje trekken in het zwembad.

HSP Vakantieweken

Heb jij behoefte aan ontspanning, heb je geen zin om dingen te moeten regelen, wil je gezond en lekker (biologisch) eten, rust, tijd voor jezelf, ruimte om je terug te trekken, zelf bepalen of je aan (coachings) activiteiten wilt deelnemen, een heerlijk klimaat en dit alles in een prachtige omgeving met veel natuurschoon?

Rust en exclusiviteit zijn gewaarborgd. Deze weken zijn te boeken vanaf 5 maart 2016 t/m 25 juni 2016 en van 3 september t/m 26 november 2016.

Je kunt kiezen voor een heerlijk ontspannen verblijf, genieten van de omgeving en de rust. In jouw eigen tempo doen wat jij wilt en wanneer je wilt.

De week is dus een echte vakantieweek waaraan je onderstaande opties kunt toevoegen;

 • Thema wandelingen van ±1,5 uur
 • Ontspanningsmassage van 30 minuten
 • Afhalen van en terugbrengen naar het vliegveld
 • Natuurcoaching sessie van 1,5 uur (afgestemd op jouw vraag)
 • Geleide meditatie
 • Yoga (onder voorbehoud van beschikbaarheid)
 • Volpension per dag

On-line

Het is nu ook mogelijk om een On-line traject te volgen. Dit geschied via Skype.

Verloop van het traject

Tijdens de intake maken we kennis met elkaar en kunt je je vraag toelichten. Aan het einde van de sessie bepalen we of je gebruik gaat maken van de begeleiding en plannen we de eerste sessie in.

Gedurende de eerste sessie gaan we dieper in op je hulpvraag en komen we tot de kern. Je zult na deze sessie een helder inzicht hebben in wat je hulpvraag is en wat het met je doet.

Tijdens de tweede sessie kijken we terug op de eerste sessie en bepalen samen hoe we aan je hulpvraag kunnen werken. Door middel van gesprekken, opdrachten en hulpmiddelen uit de natuur kunnen we gaan bepalen wat je nog mee wilt nemen en wat je wilt achterlaten en waarom.

De derde sessie help ik je te ontdekken wat er voor jou nodig is om jezelf weer in balans te voelen, waar je krachten en kwaliteiten liggen die je verder kunnen helpen en behoeden om weer terug te vallen in de eerdere situatie.

Na ongeveer een maand (of eerder als je dat fijn vindt) hebben we nog een korte evaluatiesessie waarin we terugkijken op de begeleiding. We bespreken waar je nu staat en ik deel eventueel nog wat tips en oefeningen met je.

Naast de on-line sessies stuur ik je regelmatig (per e-mail) tips die zijn afgestemd op de hulpvraag, geef ik thuis opdrachten op en vraag ik je om één maal in de week een buitenopdracht te doen.

 

Ik plan graag een kennismakingsessie met je in!

Tarieven

Gratis proeverij

Een groepswandeling waarin ik je je geheel vrijblijvend kunt kennismaken met een aantal aspecten van het natuurcoachen.  Hieraan zijn geen kosten verbonden!

Puur Natuur

“Puur Natuur” is een individuele thema wandelsessie waaruit je kunt kiezen uit vertragen, ademhalingstechnieken, stiltewandelingen met meditaties, werken met totems of een zintuigen sessie. Deze sessie duurt 2,5 uur inclusief een kopje thee of koffie met iets lekkers vooraf en een lekkere lunch ter afsluiting  € 25,-

Basis Traject

Het “Basis traject” bestaat uit een kennismaking/intake van ongeveer een half uur, twee wandelsessies van elk 2 uur en indien gewenst een evaluatiesessie van ongeveer een half uur. De wandelsessies beginnen we met een kopje thee of koffie met iets lekkers erbij. Dit is inbegrepen in de prijs. € 99,=

Persoonlijk traject

Het basisbedrag voor het persoonlijk traject is € 99,=. Je krijgt voor dit bedrag in elk geval alle onderdelen van het Basis Traject. Het tarief voor de vervolgsessies wordt in overleg bepaald.

HSP Vakantieweken (Algarve, Portugal)

Een week waarin niets moet en heel veel kan.

Verblijf per week € 450,=/p.p.

Inclusief:

 • huur appartement
 • bad- en bedlinnen
 • gebruik van het zwembad
 • gebruik wasmachine
 • Wi-fi (mocht je daar behoefte aan hebben)

Bij te boeken á € 25,= per optie (per persoon) zijn:

 • Thema wandelingen van ±1,5 uur
 • Ontspanningsmassage van 30 minuten
 • Afhalen van en terugbrengen naar het vliegveld
 • Natuurcoaching sessie van 1,5 uur (afgestemd op jouw vraag)
 • Geleide meditatie
 • Yoga (onder voorbehoud van beschikbaarheid)
 • Volpension per dag

Walk to be Healthy weken (Algarve, Portugal)

Introductieaanbieding t/m 30 april 2016 

Algarve-doorkijkje

 

 • Eén week coaching plus verblijf,
 • twee maal Healthy ontbijt en 
 • twee maal Healthy diner

De prijs voor deze aanbieding bedraagt slechts € 550,= p.p.

(te boeken voor de periode van 30 april 2016 t/m 26 november 2016)

 

Standaard tarief voor deze week, inclusief de intake, het verblijf op de quinta en gebruik van de faciliteiten, het wandelcoachingstraject, follow-up sessie, bedraagt € 650,= p.p. op basis van logies.

On-line traject via Skype

De kosten voor de eerste 3 sessies van ±45 minuten bedragen €  35,= per keer. Eventuele vervolgsessies van ±30 minuten kosten €  25,= per keer. De e-mails die ik verstuur met de opdrachten, handvatten, tips & tricks en beantwoorden van dringende vragen per mail zijn kosteloos en vallen binnen bovengenoemde kosten.

Tot slot

Welk traject je ook kiest, ik neem de tijd voor jou en respecteer jouw grenzen. De coachingssessies zullen afwisselend bestaan uit gesprekken, (stilte)meditaties en oefeningen. Hiernaast werken we met onderdelen uit de natuurlijke omgeving wat vaak tot verrassende inzichten leidt. Dit doen we in alle rust, we volgen jouw tempo en nemen alle tijd om tot de kern door te dringen. Een wandelsessie duurt gemiddeld 2,5 uur soms wat korter soms wat langer, al naar gelang de behoefte.

Jij maakt de reis, ik loop met je mee..ik geef je een zetje als het pad te steil wordt, behoed je voor een steile afgrond maar mijn doel is om jou te leren zelf te lopen en het pad te vinden dat voor jou bestemd is.

Je hebt geleerd om opnieuw te leren luisteren naar je gevoel, je innerlijke stem en je voelt je weer sterk. En hopelijk zie je in de spiegel, die mooie mens, het mooiste dat je kunt zijn, namelijk jezelf…