Voorstel- en introductiepagina

Na jarenlang te hebben gewerkt als Human Resources professional binnen diverse grote bedrijven kwam ik door een reorganisatie bij mijn laatste werkgever op een belangrijk keerpunt in mijn leven.

Ik realiseerde me dat de zakelijke kant van het bedrijfsleven mij niet meer aantrok maar de menselijke kant juist steeds meer. Ik merkte dat er, vooral binnen commerciële ondernemingen, een druk wordt gelegd op medewerkers die zij niet altijd even goed kunnen omzetten in goed werknemerschap. Aan de kant van het management, waar de druk ook hoog ligt, is er weinig ruimte om te voldoen aan het bieden van én goed leiderschap én ondersteunende zorg.

Het in gesprek gaan met mensen en samen zoeken naar een oplossing voor een, al dan niet werkgerelateerd probleem, gaf mij veel voldoening en werd een grote inspiratiebron. Ik leerde naar beide kanten te kijken. Het harde “zakelijke” en het zachte “gevoel” met hun bijbehorende vragen en behoeftes.

Na een poosje viel bij mij het kwartje. Ik wilde niet meer terug in een Human Resources functie. Niet meer schipperen en worstelen met de beperkte mogelijkheden van het bedrijfsleven maar juist de mens, als individu, begeleiden en opnieuw in zijn of haar kracht terug te brengen.

Toen kwam voor mij het moment om een keuze te maken welke kant ik op wilde gaan, welke vorm van coachen bij mij past en hoe dit te realiseren. Voor mij was dit, mede door mijn liefde voor de natuur en het plezier in hardlopen en wandelen, snel duidelijk.

PBHM (Pure body, Healthy mind) Natuur- en wandelcoaching werd een feit!

Opleiding en ervaring

Naast dat ik verschillende zakelijke opleidingen en cursussen heb gevolgd, ben ik me gaan omscholen en ben gerichte opleidingen en trainingen gaan volgen. Ik heb een basis coachingsopleiding gevolgd, een opleiding voor natuur en wandelcoaching. Diverse trainingen, waaronder NLP-wandelcoaching, De opleiding Oplossingsgericht werken, Systemisch en Contextueel coachen. Naast het coachen en begeleiden van volwassenen ben ik tevens gecertificeerd kindercoach.

Op het gebied van voeding leer ik erg veel door het gebruik van Ayurvedische technieken toe te passen. Ik lees erg veel over de samenhang tussen de verschillende soorten voeding en hun werking op de gesteldheid. Ik hang geen diëten aan en maak geen gebruik van voedingssupplementen. Binnen een gezonde levensstijl en voedingspatroon zijn alle ingrediënten die de natuur je te bieden hebben meer dan voldoende.

De Ayurvedische leer spreekt mij erg aan. Lichaam en geest zijn in hoge mate met elkaar verbonden, feitelijk één. Het lichaam is daadwerkelijk de tempel van de ziel. Om naast voeding het lichaam nog een stukje meer te kunnen bieden heb ik een opleiding gevolgd tot Ayurvedisch masseur. Ook werk ik op intuïtieve basis met massage.

Door het begeleiden en met elkaar bezig te zijn leer je ontzettend veel want elk mens is uniek. Ieder mens heeft zijn eigen manier om om te gaan met zijn of haar vraagstukken. Van alle mensen die ik mocht coachen heb ík ook weer iets mogen leren. Je creëert op deze manier een prachtige uitwisseling van energie. Deze uitwisseling geeft veel helderheid en diepe inzichten.

Pure body

Het eerste deel van de door mij gekozen bedrijfsnaam. Pure body..wat heeft dit nu te maken met natuur- en wandelcoaching zul je je wellicht afvragen.

Voeding en wat het met je lichaam kan doen; het zorgen voor een gezond lichaam, ter ondersteuning van een gezonde geest. Ik wil mijn cliënten graag een combinatie bieden van geestelijke en lichamelijke support. Te helpen met het creëren van een gezond voedingspatroon ter ondersteuning van je lichaam. Feit is, dat als je je lichamelijk gezond voelt, je geestelijke vraagstukken beter de baas kunt.

Mijn lijfspreuk is “Take care of your body and your body will take care of you!” Dit is voor mij geen loze kreet maar een belangrijke levenswijsheid.

Het is inmiddels uit diverse onderzoeken gebleken dat er een link is tussen de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de mens.

Neem bijvoorbeeld toevoegingen als geraffineerde suikers, deze zijn aanwezig in enorm veel kant- en klare producten die er te koop zijn. Als je deze weglaat, of vervangt door een gezonder alternatief, zul je merken dat je je veel fitter voelt. Het gebruik van geraffineerde suikers maakt moe en lusteloos. De energieboost, die je krijgt als je iets zoets eet zoals bijvoorbeeld een Mars of Twix duurt helaas maar erg kort en zorgt ervoor dat je erna vaak een dip krijgt. Deze bloedsuikerspiegelingen zorgen voor een moe gevoel en helpen niet mee om je fijn te voelen. Ook alle overige toevoegingen in verpakte etenswaren zoals conserveringsmiddelen, (verkeerde) e-nummers en zouten kunnen zorgen voor veel onrust in je lichaam en veroorzaken een dis-balans in je algehele gesteldheid.

Naast voeding hoort beweging ook bij je goed voelen om, letterlijk, goed in je vel zitten. Je spieren, longen, hart, zintuigen, hersenen, bloedsomloop, alles is enorm gebaat bij het (sportief) bewegen. Dit, liefst in de vrije natuur, zorgt voor een enorme boost voor zowel je lichamelijke als geestelijk gestel.

Healthy mind

Wat is dat dan, een Healthy mind? Waarom is een gezonde geest, een blij gemoed, zo belangrijk voor de mens?

Op het moment dat alles klopt in je leven weet je niet beter en hoef je geen noemenswaardige moeite te doen om je geest goed te laten functioneren. Je denkt er niet bij na, hoeft niet te piekeren en hebt weinig tot geen geestelijke zorgen. Wat heerlijk als dit zo is!

Pas als het niet meer gaat zoals je wilt besef je pas hoe moeizaam en frustrerend het kan zijn om te proberen je “hoofd” zaken goed op orde te houden. Als het je tegenzit, je niet goed meer weet wie je bent en wat je wilt. Als je geen gevoel hebt waar je staat en waar je naar toe wilt, dan pas besef je hoe belangrijk het is dat alle lijntjes in je hersenen goed aansluiten en geen kortsluiting meer veroorzaken.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn die deze kortsluitingen veroorzaken. Denk aan stress, relatieproblemen, geldzorgen, gezinssituaties, veranderde levensstijl, gezondheidsproblemen en meer zaken die ervoor kunnen zorgen dat je ineens niet meer weet wat je zelf kunt doen om je geest, je gemoed, weer te helen.

Als je het zelf niet meer goed kunt zien is het fijn om een steuntje in de rug te krijgen want niet iedereen is even goed in staat om dit zelf weer te herstellen. Ik help je graag om er, samen met jou, voor te zorgen dat alle lijntjes weer op de juiste manier aansluiten. Door middel van coachingsgesprekken, wandelsessies, stiltemeditaties en eventueel voedingsadvies om te zorgen dat je weer “heel” wordt (en blijft).

Wandel- en Natuurcoaching

De natuur, de mooiste hulp- en inspiratiebron die je kunt aanboren als het gaat om coachen. Als natuur- en wandelcoach zie ik wat de natuur voor mensen betekent en met mensen kan doen, hoe je energie kunt putten uit de schoonheid en puurheid van de natuur. Hoe je leert om, letterlijk, goed te gronden en aarden. Hoe je door de beweging van het wandelen écht stappen vooruit kunt zetten. Hoe je natuurlijke materialen die je onderweg tegenkomt in kunt zetten als totems, die je verheldering bieden bij de vraagstelling en beeldvorming. In het natuur- en wandelcoachen komen de natuur en het coachen van mensen voor mij op een prachtige manier samen.

Zo is het cirkeltje rond, sta je stevig in het leven en bezit je weer een Pure body én een Healthy mind.

Ik zie er naar uit om met jou op pad te gaan! Met jou te verkennen wie je bent, waar je naar toe wilt, wat je wilt veranderen en hoe je jezelf terugvindt als resultaat.

Ga je met me mee?

Wandel- en Natuurcoaching Nederland

Wandel- en Natuurcoaching Algarve, Portugal

Verwenweek

Naast het coachen en de coachingsweek kun je ook een Verwenweek bij ons volgen. Deze hele week staat in het teken van jou! Alles wordt voor je geregeld, van vervoer van en naar het vliegveld in Portugal tot aan verblijf, activiteiten en alle maaltijden.

Nieuwsgierig?

Verwenweek