Het zien van prachtig fruit in mooie kleuren zorgen altijd weer voor een stukje inspiratie om iets klaar te maken wat er lekker én mooi uitziet!! De kleuren van het fruit in combinatie met het wit van yoghurt en kokos en het bruin van de rozijnen en noten maakt het een prachtig kleurenpalet waarvan je gewoon een hapje móet nemen. Hierbij het recept voor een heerlijk recept voor een gezonde en voedzame lunch of ontbijt.
Wat heb je nodig?
- 200ml yoghurt (ik gebruikte voor dit recept biologische boeren volle yoghurt)
- 1 hele nectarine
- 8 blauwe bessen
- handje ongezouten amandelen (met vliesje gebruikt)
- 4 eetlepels kokos
- eetlepel bijenpollen
- eetlepel ongezwavelde rozijnen
- 4 eetlepels gebroken lijnzaad
- 6 gedroogde abrikozen
Doe een laagje yoghurt in een schaaltje (glas is leuk dan kun je de laagjes ook zien), hierop strooi je voorzichtig de 4 eetlepels gebroken lijnzaad, dan de 4 eetlepels kokosrasp, de amandelen snij je in kleine stukjes en strooi je over het laagje kokosrasp. Leg nu de stukjes fruit, stukjes gedroogde abrikozen en rozijntjes op de kokoslaag. Garneer met de bijenpollen en nog wat kokosrasp en je lunch/ontbijtje is klaar om op te eten. Vergeet niet te genieten van hoe mooi het er uit ziet, eet bewust 😉