Let´s go nutttssss! Plus leuke info over amandelen

20150729_131120[1]

Ik kwam eigenlijk wat fruit te kort om een voor mijn doen “volwaardige” en vullende smoothie te maken…dus even op zoek naar een alternatief en ik vond een heerlijk alternatief in de vorm van ongezouten amandelen. Onderaan het recept een interessant stukje over amandelen.

Wat heb je nodig?

  • 200 ml bio yoghurt Griekse stijl (of andere yoghurt natuurlijk)
  • flinke hand ongezouten amandelen (kan ook zonder vliesje als je dat lekkerder vindt)
  • 3 abrikozen
  • 5/6 muntblaadjes
  • 1 nectarine
  • 1 golden kiwi
  • 3 eetlepels lijnzaad
  • stukje limoen om uit te knijpen
  • eventueel wat honing om te zoeten

Doe de yoghurt, munt, stukken fruit in de blender, even mengen. Doe vervolgens lijnzaad en limoensap toe, weer kort mengen. Tot slot doe je er de amandelen bij en laatste keer mengen tot de amandelen goed fijn zijn. Als je de smoothie niet zoet genoeg vindt kun te eventueel wat honing toevoegen.

Eet/drink smakelijk!

Waarom amandelen

Noten zijn gezond, mits in mate gegeten. Eén van de gezondste noten is de amandel. Amandelen zijn zeer rijk aan vitamines en mineralen. Ze zijn goed voor het hart, de hersenen en je spijsvertering.
Dagelijks een handje amandelen, kan bovendien helpen om ‘slechte’ cholesterol te verlagen en hierdoor de kans op hart- en vaatziekten en diabetes te verkleinen.

Amandelen hebben een goede invloed op immuunsysteem en helpt ziekten en diverse gezondheidsproblemen te voorkomen. Amandelen zijn een bron van vitamine E en mangaan. Zoals iedereen weet is vitamine E goed voor de huid maar wist je ook dat het de zenuwen, spieren, rode bloedcellen en het hart gezond houdt?

Ze bevatten een hoog gehalte aan fosfor, wat samen met calcium een positieve invloed heeft op de sterkte en duurzaamheid van de botten en tanden.

Tot slot bevatten amandelen veel onverzadigde vetten en weinig verzadigde. Ze zijn vezelrijk en geven je een verzadigd en vol gevoel en passen hierom ook goed in een dieet.
Ik hoop dat ik je voldoende redenen heb gegeven om amandelen toe te voegen aan je dagelijks eetpatroon. Als tussendoortje, in een smoothie zoals hierboven, als melk, in notenpasta, en als amandelmeel. Ik werk regelmatig in mijn recepten met amandelmelk en amandelmeel. Mocht je interesse hebben in deze recepten zoek dan even op deze woorden op de Homepagina

Gerelateerde berichten

Geef een reactie