Soms heb je gewoon even zin in iets hartigs, een lekker tussendoortje, iets met een beetje bite, maar….dan liefst wel een beetje verantwoord 🙂 Ik bedien je op je wenken met dit super makkelijke recept voor hartige pannenkoekjes met o.a. knoflook, sjalotjes, spelt en amandelmeel. En….het is nog heel snel klaar ook!
Wat heb je nodig;
- 250 gram meel (ik gebruikte 100 gram amandelmeel en 150 gram speltmeel)
- 2 eieren
- 250 ml vocht (ik heb 200 ml amandelmelk gebruikt en 50 ml water)
- 1 sjalotje, heel fijn gesneden (echt heel fijn dus 😉 )
- 2 teentjes uitgeperste knoflook
- snufje zwarte peper,
- snufje kurkuma
- snufje paprikapoeder
- snufje masala of andere curry
- 2 eetlepels olijfolie (ik heb knoflook-olijfolie gebruikt)
- Himalayazout naar smaak
Je neemt een mengkom, hierin doe je allereerst het meel en het vocht, hieraan voeg je de eieren toe. Vervolgens de kruiden, 2 eetlepels olijfolie, het zout en de knoflook en sjalotjes. Met de mixer meng je dit op de hoogste stand goed door elkaar tot je een gelijkmatig beslag krijgt. Laat dit heel even staan terwijl je een goede pan voorverwarmd op het vuur. Ik heb voor het bakken ontgeurde kokosolie gebruikt maar je kunt gebruiken wat jij zelf prettig vindt en waar jij graag in bakt.
Daar het snack pannenkoekjes zijn heb ik in plaats van een grote soeplepel een juslepel gebruikt om er mooie kleine pannenkoekjes van te maken.
Eet smakelijk!