Zoete of hartige gluten-en lactose vrije pannenkoekjes..yumm

Zin in een lekker ontbijt of lunchgerecht wat je snel en gemakkelijk kunt bereiden?

Hieronder vind je het recept voor de zoete én de hartige variant..aan jou de keuze…sweet breakfast or a savory lunch 🙂

Benodigdheden en bereiding zoete pannenkoekenbeslag  voldoende voor 6 pannenkoekjes;

  • 90 gram havermeel
  • 3 eieren
  • 175 ml speltmelk
  • 1,5 eetlepel kokosrasp
  • snufje zout
  • Eventueel 1 eetlepel kokosbloesemsuiker

Meng de ingrediënten voor het beslag in een beslagkom, het mengt vrij gemakkelijk en zonder klontjes met een garde, je hoeft dus geen mixer te gebruiken 😉 .

Voor de “slagroom” heb je het volgende nodig;

  • half bakje lactosevrije Philadelphia
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels citroensap

Doe de Philadelphia in een bakje, prak het een beetje fijn en voeg de honing toe. Roer het goed door elkaar met een vorkje. Voeg de citroensap toe en klop het met het vorkje op totdat je een stevige creme hebt.

Voeg fruit naar keuze toe en eventueel kun je het aftoppen met de “slagroom” en wat kokosrasp.

Voor de hartige variant gebruik je;

  • 90 gram havermeel
  • 3 eieren
  • 175 ml speltmelk
  • snufje zout
  • snufje peper
  • Eetlepel Provençaalse kruiden*
  • 0,5 Eetlepel Oregano

Je kunt deze hartige pannenkoek naar smaak variëren vanaf *. Net als bij een wrap kun je variëren met de vulling. Alles mag 😉 Als je er een hartige crème op wilt kun je volgende recept gebruiken;

  • half bakje lactosevrije Philadelphia
  • kruiden naar keuze
  • snufje zout en peper

Opkloppen zoals boven.

Smullen maar!!

Heb je andere lekkere variaties…laat het me weten 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie