Een tuin vol rabarber..en oehhhh…wat vind ik het lekker 🙂 Als jij ook zo dol bent op rabarber dan heb ik een heerlijk recept voor je bedacht. Deze crumble is voldoende voor ongeveer 10 porties.
Wat heb je nodig?
Voor de vulling;
- 400 gram rabarber, gewassen en in 2cm kleine stukjes gesneden
- 2 grote zoetzure appels, in stukjes gesneden
- 100 gram dadels heel fijn gesneden
- 1 theelepel kaneel
- wat uitgeknepen citroensap
- als je wilt zoeten kun je eventueel palmsuiker gebruiken (ik gebruikte voor de vulling 1,5 eetlepel)
Was en snij de rabarber in 2 cm kleine stukjes, doe in een grote schaal. Voeg hieraan de gesneden appel en dadelstukjes toe. Druppel er wat citroensap overheen en meng het geheel met de kaneel en eventueel palmsuiker door elkaar. Laat even staan.
Voor de kruimelkorst;
- 200 gram speltmeel
- 100 gram amandelmeel
- 125 gram kokosolie (je kunt eventueel ook roomboter gebruiken maar dan maximaal 100 gram)
- 125 gram gemengde noten
- klein beetje kokosrasp
Doe het spelt en amandelmeel in een grote mengkom, voeg de kokosolie (of eventueel de roomboter als alternatief) in kleine hoeveelheden toe. Meng dit met de keukenmachine tot er een mooi kruimeldeeg ontstaat. Maak de noten fijn in een hakselaar en meng dit door het beslag.
Verwarm nu de oven voor op 150 graden.
Neem een ovenschaal (geen bakblik, anders lekt het vocht van de rabarber er onderuit!) en verdeel een gelijkmatige laag over de bodem van de schaal. Verdeel hier het deeg overheen totdat alle vulling bedekt is. Strooi er een klein beetje kokosrasp overheen.
Zet nu de ovenschaal in de oven en wacht een klein uurtje totdat de taart klaar is. Serveer in een schaaltje en roer door elkaar…zoals echte crumble…het ziet er niet heel mooi uit maar smaakt des te beter!
Ik hoop dat je geniet!