Friszoete traktatie zonder suiker! Amandel-appeltasjes uit de oven.

amandel-appeltasjes

Tsja…en dan krijg je bezoek en heb je niets voor bij de koffie/thee. Of…je wilt een anders dan anders dessert maken voor je gasten. Dit is een heerlijk gerecht voor bij de koffie of als toetje. Heel gemakkelijk om klaar te maken en in een half uurtje klaar, deze verrukkelijke amandel-appeltasjes uit de oven. Het recept is voldoende voor 4 tasjes.

Wat heb je nodig;

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 goudreinetten
  • 40 gram ongezouten amandelen,
  • schijfje citroen
  • kaneel
  • 1 ei
  • 1 dessertlepel honing

Bereiding

Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Doe de stukjes appel in een kom en knijp er flink wat citroensap over uit zodat de appelstukjes niet bruin worden. Voeg een dessertlepel honing toe en strooi er wat kaneel naar smaak doorheen. Rustig doorroeren zodat alles zich goed vermengd.

Doe ondertussen de amandelen in een koekenpannetje en rooster ze even tot je de schil hoort barsten. Goed omschudden zodat ze gelijkmatig geroosterd worden en niet verbranden (dan worden ze namelijk erg bitter en kun je ze niet meer gebruiken).

Neem de amandelen uit de pan en laat ze even op een bord of snijplank afkoelen. Als ze wat zijn afgekoeld hak je ze fijn. Voeg ongeveer 3/4 van de gehakte amandelen toe aan het appelmengsel en roer het rustig door elkaar.

Verwarm de oven voor op 180°.

Neem het bladerdeeg en verdeel het appelmengsel gelijkmatig over de 4 plakjes. Houd wat ruimte aan de zijkanten vrij zodat je ze goed kun dichtvouwen. Sluit de tasjes aan de bovenkant.

Doe een ei in een schaaltje en klop deze goed op met een vork. Doe nog wat extra kaneel door het ei-mengsel heen en roer het nog even door. Neem nu een keukenkwastje en smeer het ei-mengsel over de boven en zijkant van de tasjes heen.

Verdeel het restant van de amandelen over de bovenkant van de tasjes en strooi er nog wat kaneel overheen.

Leg de tasjes in de oven op een rooster. Leg er tegen eventueel lekken een stuk bakpapier op.

Dan komt nu het lastigste klusje….ongeveer 15 á 20 minuutjes wachten tot ze klaar zijn 🙂

Als ze mooi bruin gekleurd zijn zijn ze klaar, haal het rooster uit de oven en laat ze even afkoelen.

Pas op dat je je mond niet verbrand want van binnen zijn ze nog erg lang warm.

En nu mag je gaan genieten….eet smakelijk!

 

Related Posts