* Heerlijk zo´n zomerse dag…maar wat doe ik tegen die vervelende muggen :-(

citroenkaarsjes  citroen en kruidnagel wierook

Wat is het heerlijk, zo´n zomerse dag en dan lekker buiten zitten in de tuin, op je balkon, terras of waar dan ook in die o zo heerlijke buitenlucht…maar…zo in de loop van de dag en avond komen er ook steeds meer insecten in de buurt van het plekje waar jij nou net zo fijn zat te genieten 🙁

Hieronder een aantal tips die ervoor zorgen dat jij meer kunt genieten van het buiten zijn en de insecten wat minder graag bij jou in de buurt komen.

Citronella olie is een van de bekendste middeltjes tegen muggen. De meeste insecten vinden dit gewoon niet zo´n fijne geur. Een schaaltje met wat druppeltjes olie opgelost in water zorgt dat ze op afstand blijven. Ook kun je een aroma brander met wat citronella olie en cederhout neerzetten. Ruikt voor ons mensen net iets fijner dan alleen citronella olie.

Citroenkaars
Het is simpel, decoratief en houdt tegelijkertijd de muggen weg. Zoek een paar leuke glazen potjes uit waar een drijfkaarsje in past. Stop hier wat geurende kruiden in die muggen afweren, zoals munt, citroen, limoen en rozemarijn. Vul de potjes vervolgens met water en doe daar wat citronella olie bij (verkrijgbaar bij de drogist). Als laatst stop je de drijfkaarsjes erin. ’s Avonds (en overdag) geen last meer van muggen dankzij een gezellige toevoeging op je balkon of terras!

Halve citroen
Easy does it; Snij een citroen doormidden en prik in beiden helften wat kruidnagels. Ziet er leuk uit , ruikt prettig en insecten blijven op een afstandje.

Citroenplant een citroenplant doet het prima in de zomer en kun je gerust buiten zetten. Het ruikt voor ons mensen iets minder sterk dan citronella olie maar de insecten blijven weg.

Knoflook en ui Naast dat het heel gezond voor je is en lekker in veel gerechten houdt het ook insecten op een afstandje. Zij hebben namelijk een hekel aan deze geur. Dus lekker veel koken met knoflook en ui en je poriën en adem doen de rest 😉

Lavendel  een lavendelplant of lavendel olie in een aromabrander werkt ook erg goed. Daarnaast is het voor mensen een van de prettigst ruikende oplossingen tegen insecten.

Wierook kun je ook prima gebruiken ter verjaging van insecten. Het maakt in feite niet zoveel uit welke geur, het is natuurlijk een sterk geurend goedje dus insecten houden er niet van. Voordeel van het buiten branden is dat de meeste mensen het minder overheersend vinden ruiken dan bij binnenshuis gebruik. Dus…mocht je nog wierook hebben waar je eigenlijk niets mee doet…buiten kun je het prima opmaken deze zomer.

Toch gestoken?

Het vervelende aan de muggenbeet is dat je na het krijgen ervan een jeukende reactie krijgt op de plaats waar de mug bloed heeft gezogen. Er zijn een aantal manieren om de jeuk van een muggenbeet te verminderen. Je kunt kiezen voor de middeltjes die bij de apotheek of drogisterij liggen, maar vaak wil je dat de jeuk snel verdwijnt. Wij hebben een aantal tips die je direct kunnen helpen om de jeuk van de muggenbeet te verminderen;

* Dep de muggenbeet met wat azijn
* Smeer er een beetje tandpasta op en laat de tandpasta drogen
* Smeer wat dampo, jodium of tijgerbalsem op de muggenbeet
* Strooi een beetje keukenzout op de muggenbeet en wrijf de korrels van het zout op de beet
* Zet met je nagel een kruisje in de muggenbeet

Related Posts

Geef een reactie