Lekker!! Rozijnen, fruit en notenbrood van spelt-amandelmeel en yoghurt

Camera_HDR_Studio_-_1439748765668[1]

Lekker als ontbijt, lunch, bij de thee/koffie of gewoon zomaar tussendoor, omdat het kán 😉 Ik deel met jou het recept voor een lekker rozijnen-fruit-notenbrood, gemaakt met amandel en speltmeel en….ja, je leest het goed….yoghurt!

Wat heb je nodig;

  • 250 gram speltmeel
  • 250 gram amandelmeel
  • 450 ml yoghurt
  • 3 theelepels bakingsoda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • zoveel (ongezewavelde) rozijnen als je wilt (ik heb er 4 handjes in gedaan)
  • 1 handje hazelnoten
  • 1 handje pecannoten
  • 3 eieren
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 2 theelepels kaneel
  • 3 eetlepels palmsuiker (je kunt ook andere suiker gebruiken of de suiker weglaten)
  • 1 beslagblik voor brood (gewoon bakblik is net iets te klein)

Bereidingswijze;

Week de rozijnen even voor in een bakje water.

Neem een grote beslagkom en meng het amandelmeel en speltmeel, bakingsoda, bakpoeder, kaneel, suiker en zout goed door elkaar. Voeg dan de eieren en de yoghurt toe en mix door elkaar heen. Het mengsel is wat dunner dan normaal brooddeeg, dit komt door de yoghurt, hierdoor plakt het ook een beetje.

Roer nu met een lepel de ingrediënten voor de vulling en de kokos toe. De noten en abrikozen heb ik klein gemaakt, de rozijntjes laten goed laten uitlekken. Uiteraard kun je naar eigen inzicht variëren met alle gedroogde fruitjes die je lekker vindt.

Doe het deeg in een cakeblik en zet het 35/40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Bij mij is het meestal zo dat als je het brood begint te ruiken dat ie klaar is, check nog even met sateprikker of deze er droog uitkomt, dan is ie zeker klaar.

Lekker smullen, met of zonder boter.

Geef een reactie