Simpel om te maken, verrukkelijk om te eten! Groente-kip-rijstschotel

Camera_HDR_Studio_-_1440003985552[1]

Heel makkelijk recept met sperzieboontjes, basmatirijst, tomaten, paprika en kipfilet.Dit recept is geschikt voor 4 a 6 personen.

De kipfilet komt zoals gebruikelijk weer van de Kromhoekster kip. Neem gerust eens een kijkje op de website en zie hoe en waarom deze kip de lekkerste (en gezondste) kip van Nederland is 🙂 Binnenkort vind je op deze site een uitgebreid artikel over de Kromhoekster kip.

Wat heb je nodig;

  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels sesam of wokolie
  • 400 gram basmatirijst
  • 500 gram sperzieboontjes
  • 1/2 gele paprika
  • 2 grote Roma tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • stukje gember (2cm)
  • scheutje zoete ketjap
  • scheutje tomatenketchup
  • snufje paprika poeder
  • peper en zout naar smaak

Bereiding Basmati rijst

Kook ongeveer 750 ml groentebouillon, zodra het kookt voeg je de hier de rijst aan toe, breng het weer aan de kook. Vuur helemaal laag zetten, deksel op de pan en na ongeveer 35 minuten is je rijst klaar.

Bereiding marinade

Snijd, indien niet voorgesneden, de kipfilet in reepjes. Doe de kipfilet in een glazen kom of schaal. Voeg twee eetlepels sesam of wok olie en 2 eetlepels ketjap toe. Meng dit door elkaar voeg peper, zout en paprikapoeder naar smaakt toe en roer door. Pers er tot slot een teentje verse knoflook doorheen en laat even intrekken.

Bereidingswijze sperzieboontjes-kip-paprika-tomaat schotel

Kook de sperzieboontjes beetgaar, (ongeveer 7 minuten) giet de boontjes af en laat ze staan in de pan. Snij de paprika, en ui in stukjes, houdt apart. Snij de tomaten in stukken, zonder zaadlijst en houdt apart.

Verhit nu wat wok of kokosolie en bak daarin de ui en paprika kort aan, voeg de gemarineerde kip, knoflook en stukje fijngesneden gember kort aan. Doe de boontjes in de pan, scheutje tomatenketchup, scheutje zoete ketjap, roer door en voeg tot slot de stukken tomaat toe. Zet het vuur laag en laat het geheel op de laagste stand, onder af en toe doorroeren nog even pruttelen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie