Kruidnoten in twee variaties, naturel en met kokos/cacaonibs

spelt kruidnoten

Bij het Sinterklaasfeest horen natuurlijk kruidnootjes 🙂

Vaak zijn ze wel erg zoet en niet echt verantwoord, hier vind je een recept voor verantwoorde én erg lekkere kruidnoten.

Wat heb je nodig;

  • 150 gram speltmeel
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • snufje (himalaya)zout)
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel bakingsoda
  • 5 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • scheutje agavesiroop
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 4 theelepels speculaas of koekkruiden
  • 2 eetlepels cacaonibs
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • 4 eetlepels (amandel) melk

Meng het meel samen met de kruiden, suiker en snufje zout door elkaar. Voeg nu de eieren, melk en kokosolie toe. Meng totdat het een mooi stevig deeg is geworden. Verdeel het deeg in tweeën en voeg aan de ene helft de cacaonibs en de kokosrasp toe.

Doe nu bakpapier op de ovenplaat en maak een bal van het deeg. (is het deeg te nat doe je er nog wat speltmeel bij, is het te droog een klein beetje melk). Rol nu kleine balletjes en verdeel deze over de bakplaat. Verwarm de oven voor op 175° en bak de kruidnootjes in 15 á 20 minuten af. Als  ze klaar zijn haal je de bakplaten uit de oven en laat ze afkoelen totdat ze hard worden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie