Ik was een beetje flauw en had zin in iets hartigs..ik maakte dit heerlijke recept voor hartige muffins..gemakkelijk te maken en zo klaar!
Om ongeveer 16 muffins te maken heb je de volgende basisingrediënten nodig:
- 200 gram speltmeel (je kunt ook 250 gram speltmeel gebruiken en de amandelmeel weglaten)
- 50 gram amandelmeel
- 250 ml (amandel)melk
- 2 eieren
- 30 gram kokosolie of olijfolie
- 4 theelepels bakpoeder
- snufje (himalaya)zout
- snufje peper
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels gedroogde uitjes
- 2 zongedroogde tomaatjes in hele kleine stukjes gesneden
- flinke theelepel tomaten-basilicum tapenade (zie hiervoor dit recept) of kant en klaar pesto of tapenade
- wat sesamzaadjes
- 1 losgeklopt ei
Meng de spelt, melk, eieren, olie, bakpoeder, zout, peper, uitgeperste knoflook en tapenade goed door elkaar. Als dit een mooie gelijkmatig mengsel is voeg je al roerend de fijngesneden gedroogde tomaatjes en de gedroogde uitjes toe. Ik heb de helft van de muffins bestrooit met wat sesamzaadjes.
Verwarm de oven voor op 190 graden, verdeel het mengsel over de muffin vormpjes (ik heb de superleuke muffin/cupcake vormpjes van de Action gebruikt en hield nog beslag voor 4 stuks over. Na ongeveer 20 minuten haal je ze even uit de oven en besmeer je de bovenkant met wat losgeklopt ei voor een mooi toplaagje. Nog drie minuutjes in de oven en de muffins zijn ready to be served!