* Summertime….here I come

20150602_104808[1]

Wat laat de zomer op zich wachten hé 🙁 maar…..niet getreurd, ik heb voor jou een zomers zonnetje gecreëerd in de vorm van deze heerlijke zoete smoothie vol met vers zomerfruit!

Wat heb je nodig?

10 aardbeien, 1 perzik, 1 nectarine, halve limoen, groene bladsla, spinazie, eikebladsla, 1 eetlepel Goji bessen, 1 eetlepel Chia zaad, 2 eetlepels lijnzaad, theelepel tarwegraspoeder, eetlepel honing, theelepel kaneelpoeder.

Van de volgende ingrediënten maak ik een papje met water, dit kan dan vast “inweken” als je het fruit aan het klaarmaken bent 😉 ;  2 eetlepels lijnzaad, 1 eetlepel Goji bessen, 1 theelepel tarwegraspoeder, 1 eetlepel Chia zaad, 1 theelepel kaneel, 1 eetlepel honing.

Doe de sla en spinazie in de blender. Schenk hierover een kopje kopje water en meng dit tot een fijn groen mengsel, hierna voeg je het fruit in stukken gesneden toe (ik heb de schil om de perzik en nectarine laten zitten, ook de kroontjes van de aardbeien ), even blenderen.

Je “papje” is inmiddels voldoende geweld en kan ook in de blender.

Knijp de halve limoen boven het mengsel uit. Nog even een laatste keer kort blenderen. Als je de smoothie te dik vindt kun je uiteraard wat meer water toevoegen.

Je mega gezonde en voedzame ontbijt of lunch smoothie is klaar, schenk het in een glas, en genieten maar!

Als je het leuk vindt om te lezen, hieronder nog wat interessante weetjes over de ingrediënten die ik in deze smoothie heb gebruikt.

Aardbeien zijn heel gezond. De meeste mensen vinden aardbeien heel erg lekker, wat we bijna vergeten is dat ze ook heel erg gezond zijn. Ze worden samen met de blauwe bosbes tot de gezondste vruchten van allemaal gerekend. Ze bevatten heel veel antioxidanten als vitamine C en Anthocyaan. Ze beschermen ons dus tegen de vrije radicalen, en dat is heel belangrijk want vrije radicalen kunnen in ons lichaam ziektes als kanker, diabetes, hart en vaatziekten en nog veel meer veroorzaken. Ook word van aardbeien gezegd dat ze ouderdom tegengaan omdat de antioxidanten de membranen van de zenuwcellen beschermen tegen infectie en oxidatie. Het vitamine C gehalte is heel hoog, wel 60 mg per 100 gram. En verder bevatten ze de vitamines A. B1, B2, natrium, kalium, fosfor, magnesium en ijzer. Ook maken aardbeien ons bindweefsel sterker.

Tarwegraspoeder is door de grote hoeveelheid vitamine c en mineralen een echte energiebooster. Het zorgt voor een hoge weerstand en draagt bij aan een goed werkend immuunsysteem. Door de enorme hoeveelheid vitamine C en mineralen is tarwegraspoeder een echte energie booster. Tarwegraspoeder is op lange termijn goed voor hoge weerstand en het immuunsysteem.

Vitamine C draagt bij aan een goede weerstand, gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. Daarnaast is vitamine C verantwoordelijk voor de energievoorziening en is het ook nog eens goed voor een goed functionerend zenuwstelsel. Naast vitamine C bevat tarwegraspoeder een hoge concentratie vitamine A wat anti-infecterend werkt en zorgt voor een goede weerstand, gezichtsvermogen en gezondheid van de huid en het tandvlees. Het aanwezige vitamine B12 en het bijbehorende mineraal kobalt zorgen voor de vorming van gezonde rode bloedcellen en een goede werking van het zenuwstelsel. Tevens is vitamine B12 goed voor de stofwisseling en draagt het bij aan de energievoorziening. Verder bevat tarwegraspoeder de vitaminen E en K. Goed voor gezonde hersenen, botten en bloed.

Tarwegraspoeder bevat de mineralen ijzer, calcium, kalium, magnesium, fosfor, natrium, kobalt en zink. Al deze mineralen zorgen voor een flinke hoeveelheid energie. Verder zijn deze mineralen goed voor sterke botten (calcium, magnesium, fosfor, zink), gezond functioneren van het bloed (ijzer, calcium, kalium, natrium), de stofwisseling (calcium, fosfor), het functioneren van spieren en zenuwen (ijzer, kalium, magnesium, natrium), de vochthuishouding (natrium) en de gezondheid van haar, huid en geheugen, het afweersysteem, de vruchtbaarheid en vernieuwing van weefsel (zink). Tarwegraspoeder werkt cholesterolverlagend en alkaliserend (gaat zuur tegen) waardoor cellen beter functioneren. Alsof het nog niet genoeg is, werkt tarwegraspoeder ook nog eens ontgiftend voor lever, darmen en nieren!

Je hebt maar heel weinig tarwegras per dag nodig waardoor je met een kleine hoeveelheid een groot deel van de dagelijkse elementen binnenkrijgt.

Related Posts

Geef een reactie