Lichte vegetarische maaltijdsalade voor lekkerbekjes

20150924_135206[1]

Lekker lichte maaltijdsalade. Ook dit is er weer eentje in de lijn van, slank, gemakkelijk, gezond én lekker! Vandaag maakte ik een frisse groene salade met o.a. appel uit eigen tuin, tomaatjes, veldsla, gemengde noten en een romige yoghurt dressing met mosterd en knoflook. Dit recept is voldoende voor 1 persoon, als hoofdgerecht.

Tip! Als je wel graag vlees of vis in je salade wilt kun je dit uiteraard toevoegen. De dressing past zowel bij vlees als bij vis.  

Wat heb je nodig;

  • kwart komkommer
  • 5 blaadjes ijsbergsla
  • 4 stronkjes veldsla (zonder worteltjes)
  • 3 bladeren krulsla/frisee sla
  • 3 bladeren kropsla
  • 1 tomaten
  • 1/3 stengel bleekselderij
  • 1/2 zoetzure stevige appel
  • 2 hardgekookte eieren
  • handje (ongezouten) cashewnoten
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1/2 limoen
  • snufje peper
  • snufje (Himalaya) zout

Dressing;

  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • theelepel mosterd (niet te sterke)
  • klein scheutje walnootolie (of olijfolie)
  • (Himalaya) zout naar smaak
  • snufje peper

Neem een mooie schaal. Snij en was de sla en laat deze goed uitlekken. Schil de appel, was de komkommer, tomaat en snij deze in kleine stukjes. Ik haal zelf de zaadlijsten uit de tomaatjes, de salade wordt dan niet zo nat. Leg de uitgelekte (of gecentrifugeerde) sla mooi in de schaal, leg er de stukjes appel, komkommer en tomaat bovenop. Snij nu nog wat bleekselderij in hele kleine stukjes en strooi deze, er samen met de fijngehakte* cashewnoten overheen en leg de plakjes gekookt ei er op. Doe op elk plakje ei een dotje dressing en smullen maar!

*Dit kun je heel gemakkelijk doen met de bolle kant van een lepel.

De dressing is heel simpel te maken maar erg lekker. Roer de yoghurt, scheutje olie, mosterd en sesamzaadjes goed door elkaar. Meng er nog wat limoensap, zout en peper naar smaak doorheen en je salade met dressing is klaar om te serveren. Eet smakelijk!

Geef een reactie