De wisseling van de seizoenen heeft ook wel weer iets moois, vind je niet? Het is jammer de zomer plaats maakt voor de herfst, de zon wordt minder krachtig, je moestuintje wordt minder en minder, buiten zitten we nu met vestje of jas…maar ook; prachtige kleuren, de bladeren gaan van fel groen naar allerlei schakeringen rood, geel, oranje…de geuren in het bos worden aardser….zwijmel zwijmel….
Er moet natuurlijk wel gegeten worden hè…dus hup! Op zoek naar een mooie combi voor een heerlijk gezond ontbijtje of lunch recept. Ook hier heb ik me laten inspireren dus de zomer én de herfst…dus het tropische van de mango met de volle smaken van braam en pruim. Om een beetje in de herfstsfeer te komen heb ik naast het geel-oranje van de mango, ook gekozen voor het bruin van de Pecannoten en het lijzaad, paars en donkerrood van de bramen en de pruim en voor de mooi het wit van de yoghurt en de kokos…
Voilá…een mooi gerechtje is geboren!
Wat heb je nodig?
- 200ml yoghurt (ik gebruikte voor dit recept biologische boeren volle yoghurt)
- 1 hele mango
- 8 bramen
- 2 pruimen
- handje Pecannoten
- 4 eetlepels kokos
- 6 eetlepels gebroken lijnzaad
- 2 theelepels hennepzaadjes
Doe een laagje yoghurt in een schaaltje (glas is leuk dan kun je de laagjes ook zien), hierop strooi je voorzichtig het laagje lijnzaad, dan de kokosrasp, Fruit en noten doe je daar weer bovenop en als laatste nog wat kokosrasp ter garnering. En zie, wat een prachtige lunch of ontbijt in frisse herfstkleuren heb je voor jezelf gemaakt! Niet vergeten om te genieten van deze mooie, lekkere en gezonde maaltijd!