Zoete tussendoortjes, healthy notenreepjes

moulinette  20150530_171540[1]

Heerlijk om mee te nemen naar werk, school of gewoon zomaar als tussendoortje…en ook nog eens heel gezond!

Je maakt ze heel gemakkelijk en ze zijn redelijk snel klaar.

Ik heb ze gemaakt in drie variaties, op de foto zie je er twee, de macadamia variant en de vijgen variant. De reepjes met dadels erin waren al op voordat ik een foto kon maken 😉

Het is heel erg simpel, hieronder lees je hoe je ze maakt…ennn..hoe handig…je hebt er geen oven bij nodig 🙂 Wat heb je dan wel nodig???

Macadamia reepjes;

75 gram Macadamia noten, 2 dadels (zonder pit), klein handje hazelnoten, 1 eetlepel Chia zaad, 2 eetlepels kokosrasp, 1 eetlepel amandelmeel. Je kunt eventueel een eetlepel honing toevoegen als je ze wat zoeter wilt, ze worden dan wel ietsje plakkeriger.

Vijgen reepjes;

Ongeveer 10 gedroogde vijgen, 8 pecan noten, 2 eetlepels cocoanibs, klein handje cashew noten (ongezouten), 1 eetlepel Chia zaad, 2 eetlepels kokosrasp, 1 eetlepel amandelmeel. Ook hier kun je nog een eetlepel honing aan toevoegen indien je dat lekker vindt.

Dadel reepjes;

Ongeveer 10 dadels (zonder pit), handje amandelen (ongezouten), 2 eetlepels cococanibs, 1 eetlepel Chia zaad, 8 pecan noten, 2 eetlepels kokosrasp. Honing mag ook hier, deze zijn van zichzelf al behoorlijk zoet dus is zeker geen must.

Hoe te bereiden;

Je doet eerst alle noten in de keukenmachine, ik gebruik een “hakselaar” de Moulinette (zie foto). Hakken/malen totdat het een compacte brei is. Tot slot de kokosrasp  en eventueel de honing toevoegen. Je haalt de mix uit de hakselaar en kneed het even totdat het een stevige bal is. Je rolt er een plak van van ongeveer 20 x 10 cm. Zorg dat de plak overal ongeveer even dik is en er als een rechthoek uitziet. Verdeel de plak nu met een mes in 6 á 8 reepjes (inkepen, niet doorsnijden). Leg ze op een laagje folie of bakpapier in de koelkast. Na een poosje, als ze hard zijn kun je naar behoeft een reepje afbreken. Meenemen in een bakje of zakje is wel handig, het is natuurlijk een beetje vettig.

Eet smakelijk!

Related Posts

Geef een reactie