Ik hoor je al denken….”Nee…niet weer het zoveelste recept voor bananenbrood”! Ik zou zeggen probeer het eens uit. Het kost je in elk geval niet veel tijd en moeite, nothing to lose dus 🙂
Wat heb je nodig;
- 150 gram amandelmeel
- 50 gram kokosrasp
- 2 eieren
- 2 geprakte (rijpe) bananen
- 120 ml amandelmelk
- 2 eetlepels palmsuiker
- 1 theelepel baking soda/natriumbicarbonaat
- 1 theelepel kaneel
- merg uit een half vanille stokje
- handje ongezouten cashewnoten, fijngehakt
Doe het amandelmeel, kokosrasp en kaneel in een mengkom, roer even door elkaar. Voeg de amandelmelk toe en meng dit even met de mixer of garde. Prak de bananen fijn en roer er het vanillemerg doorheen. Voeg nu de geprakte banaan, palmsuiker en losgeklopte eieren toe en meng dit met de mixer of losse garde goed door elkaar. Als laatste voeg je de baking soda/natriumbicarbonaat toe, nog even kort met de hand door elkaar roeren mengen het beslag luchtig en gelijkmatig is.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
Vet de bakvorm* even in met wat olie zodat je het brood er na afloop gemakkelijk kunt uithalen. Doe nu het beslag in de bakvorm, strooi er de cashewnootjes overheen en bak de cake in ongeveer 45 minuten af.
Ik hoop dat je zult smullen van dit recept voor bananenbrood!
* Ik gebruikte een broodbakvorm, deze is 30cm x 15cm. De cake wordt dan ongeveer 3,5 cm hoog. Als je een normale cakevorm gebruikt dan wordt de cake hoger. Check in dat geval even goed of de cake na de 45 minuten al droog is van binnen door er een houten sateprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is je cake klaar. Zoniet kun je de cake nog even 10 minuten langer in de oven laten staan. Verlaag de temperatuur dan naar 160° om verbranden te voorkomen.