Oosterse kip met basmati rijst, kip en spercieboontjes

Oosterse-kip-rijst-boontjes-schotel

Heerlijk Oosters recept met sperzieboontjes, tomaatjes, basmati rijst en kipfilet. Dit recept is geschikt voor 4 á 6 personen.

De kipfilet komt zoals gebruikelijk weer van de Kromhoekster kip. Neem gerust eens een kijkje op de website en zie hoe en waarom deze kip de lekkerste (en gezondste) kip van Nederland is 🙂

Wat heb je nodig;

  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels sesam of wok-olie
  • 400 gram basmati rijst
  • 400 gram sperzieboontjes
  • 6 kleine tomaatjes
  • 3 lente uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • stukje gember (2cm)
  • theelepel kurkuma
  • theelepel pittige curry poeder
  • snufje kardemom
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • scheutje zoete ketjap
  • scheutje kokosmelk of koksroom
  • snufje sereh (citroengras)
  • peper en zout naar smaak

Bereiding Basmati curry rijst

Kook ongeveer 750 ml groentebouillon, zodra het kookt voeg je de hier de rijst aan toe, breng het weer aan de kook. Voeg nu de kurkuma, curry en kardemom poeder toe. Vuur helemaal laag zetten, deksel op de pan en na ongeveer 40 minuten is je rijst klaar.

Bereiding marinade

Snijd, indien niet voorgesneden, de kipfilet in stukjes. Doe de kipfilet in een glazen kom of schaal. Voeg twee eetlepels sesam of wok olie en 2 eetlepels ketjap toe. Meng dit door elkaar voeg peper, zout, pittige curry de sesamzaadjes toe en roer door. Pers er tot slot een teentje verse knoflook doorheen en laat even intrekken.

Bereidingswijze sperzieboontjes-kip-tomaat schotel

Kook de sperzieboontjes beetgaar, (ongeveer 6 minuten) giet de boontjes af en laat ze staan in de pan met de deksel er op. Snij de lente-uitjes in ringetjes houdt apart. Snij de tomaten in stukken, zonder zaadlijst en houdt apart.

Verhit nu wat wok of kokosolie en bak daarin de ui en paprika kort aan, voeg de gemarineerde kip, knoflook en stukje fijngesneden gember kort aan. Doe de boontjes in de pan, scheutje zoete ketjap, roer door en voeg tot slot de stukken tomaat toe. Zet het vuur laag, voeg een scheutje kokosmelk of koksroom en een snufje Serehpoeder (citroengras) toe en laat het geheel op de laagste stand, onder af en toe doorroeren nog even pruttelen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie