Hartige taart van broccoli, amandelmeel en kipfilet

20150531_192959   20150531_193727[1]

Heerlijk gegeten gisteravond…we hadden nog broccoli die “op” moest. Een hartige taart valt altijd in goede aarde in ons gezin dus aan de slag!

Deze taart is geschikt voor 4 á 6 personen en is behoorlijk voedzaam.

Dit heb je nodig;

  • 400 gram kipfilet
  • 200 gram amandelmeel
  • 5/6 eieren
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 1 sjalotje
  • kokosmelk
  • ketjap manis
  • sesamolie of olijfolie
  • schijfje citroen
  • theelepel kurkuma
  • curry kruidenmelange
  • (himalaya)zout
  • honing
  • peper
  • (gezouten) amandelen
  • crème fraîche
  • geraspte kaas ter garnering

Marinade;

Begin met de kip in kleine stukjes te snijden. Voeg dan een flinke scheut sesamolie toe aan de kipfilet. Vervolgens 2 teentjes knoflook, wat (himalaya)zout, theelpel Kurkuma, snufje zwarte peper, eetlepel honing, klein scheutje ketjap, (pittige) curry kruidenmelange, Meng dit goed door elkaar en laat het lekker intrekken. Je kunt dit ook al een paar uur van te voren doen, dan trekt de marinade nog meer in de kip.

Taartbodem; 

Doe het amandelmeel in een beslagkom, voeg de eieren toe, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels crème fraîche, scheutje kokosmelk en een schijfje uitgeperste citroen. Roer het met een garde tot een gladde massa.

Groente;

Zet een pan met water op, snijd de broccoli in roosjes. Zodra het water kookt de broccoli er in en even een minuutje “aankoken” zodat het beetgaar blijft. Laat het vervolgens goed uitlekken.

Snij ondertussen 2 teentjes knoflook, 1 bosui en een halve paprika in kleine stukjes. Doe wat sesamolie in een koekenpan en fruit de uitjes, doe als de uitjes beginnen te kleuren de paprika erbij totdat het gaat kleuren. Doe dit mengsel even apart in een kom.

Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180°.

Vulling; 

Hak ongeveer 80 gram (gezouten) amandelen fijn of grof, net wat je lekker vindt.

Doe de beslagmix in een glazen ovenschaal, gebruik vervolgens de beslagkom met restjes beslag als mengkom voor de vulling. Je neemt dan nog wat restjes beslag mee en het mengt extra goed door het beslag. Doe de broccoli, kipfilet en de ui/paprika in de beslagkom, roer als laatste de gemalen amandelen toe en roer het met de hand nog even door.

Doe nu de vulling in de ovenschaal en meng dit door het beslag. Verdeel het geheel mooi gelijk over de schaal. Bedek het geheel met geraspte kaas (is niet noodzakelijk maar wel lekker) en zet het gedurende 35/40 minuten in de oven. Zodra er een mooie gebruinde korst op zit is de taart klaar en kun je gaan smullen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie